Jouw vraag

  • Je geeft leiding aan een organisatie, een team.

  • Je wilt graag meer inzicht in hoe jij in elkaar zit en welke invloed dat heeft op je team en haar ontwikkeling.

Een team komt namelijk niet verder dan zijn/haar leider in zijn ontwikkeling is.

  • Wil jij graag ervaren en leren hoe je, dat waar jij zo goed in bent, meer kunt verbinden met jouw dienend leiderschap om zo de missie en visie van de organisatie beter te kunnen dienen?

Management en medewerkers bewust maken van hun eigen rol, de invloed die ze hebben op het geheel en de dynamiek die er speelt. Zodat ze open en eerlijk, werkelijk met elkaar in contact kunnen komen en datgene bespreekbaar maken wat nodig is, zodat gezamenlijke taken en doelen bereikt worden.

Hoe werk ik?

Ik ga met je onderzoeken waar jouw gedragingen en overtuigingen vandaan komen. Samen onderzoeken we hoe jij een transitie kunt maken van blijven doen wat je altijd deed naar een meer en bewuster dienend leiderschap (zowel naar jezelf toe als naar de organisatie). 

Dit met als doel om effectiever te kunnen functioneren en communiceren en jouw kwaliteiten veel bewuster in te kunnen zetten. Zodat jij zelf via teamcoaching aan de slag kunt (omdat je nu jezelf veel beter kent), om zichtbaar te maken wat al goed gaat en wat beter kan zodat ook zij kunnen groeien. Ook ben je nu in staat om bespreekbaar te maken dat wat er vaak niet gezien mag of kan worden.

Professionele
ontwikkeling
 
Persoonlijke ontwikkeling

Herken je jezelf hierin?

Je gaat gewoon door, nee zeggen is niet echt een optie. En op je werk, gezin, vrienden, je staat er altijd. Je merkt wel dat er steeds minder energie is voor een afspraak 's avonds, een sportles, een avondje uit.

Je wijdt het aan de lente, de herfst, de warmte, de donkere dagen, dat project op je werk, een situatie thuis. Het komt allemaal weer goed, maak je jezelf wijs. Nu lekker op de bank, want morgen moet je er weer tegenaan.

Ondertussen heb je zoveel oordelen over jezelf, maar iets anders doen, lijkt er niet in te zitten.

Je hebt het niet in de gaten maar je bent op (aan het raken). Je bent al lang over je eigen grenzen heen gegaan, het gaat alleen zo geleidelijk dat je het zelf niet door hebt.

Wat gaan we doen?

We gaan op zoek naar:

  • jouw grenzen en hoe jij bent geworden wie je bent 

  • wat jij (nog) aan kan, waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt.

  • hoe jij contact maakt met je grenzen. Hoe je die lijfelijk ervaart en hoe je daar naar leert luisteren. Dit doen we via wandelcoaching, tafelopstellingen en systemisch werken via het lichaam.

  • hoe jij jezelf weer kunt gaan voelen en bewust mag worden van wie je werkelijk bent

  • waar die grenzeloosheid, het 'altijd maar doorgaan', zijn oorsprong vindt en hoe je daarmee in het hier en nu kunt omgaan.

 
Jij in je relatie

Je wilt helder krijgen waarom jullie samen doen wat je doet. De dynamieken waar je steeds maar weer in terecht komt samen, met altijd die geijkte afloop.

Je bent beide bereid om de diepte in te gaan vooral naar je eigen aandeel te kijken via relatiecoaching.

Je beseft dat het hier niet gaat om het veranderen van de ander. Het is al moeilijk genoeg om jezelf te veranderen, laat staan de ander.

Polyamorie

Je hart is groot, zo heb je gemerkt. 

Je hebt een onderzoekende houding en wilt meer. Je hebt gemerkt dat je van meer partners zou kunnen houden dan één. Althans dat zou je graag willen onderzoeken. Meerdere partners met wie je zowel intimiteit als seksualiteit zou willen beleven. Maar hoe doe je dat?

Relationele dynamieken
 
Neem contact op

Mirjam Jansens

mirjam@conglomiraat.nl

Harmelen, Utrecht

06 403 66 010